Nieuw: Sales Skills Scan

LeerEffect heeft, voor een optimale voorbereiding op een opleidingsprogramma, een nieuw meetinstrument ontwikkeld; de Sales Skills Scan.

Uw vraag

U heeft groeiambities binnen uw markt. Het zijn uw verkopers die deze ambities zullen moeten waarmaken. U weet dat daarvoor of nieuwe vaardigheden nodig zijn of dat bestaande vaardigheden verder moeten worden ontwikkeld. U stelt zich de vraag; “Hoe dan en kunnen we dat zelf of hebben we daar specialisten bij nodig?”. “En als we kiezen voor een specialist, wie dan en wat moeten we precies doen om het beoogde doel te halen?”

LeerEffect geeft het antwoord!

LeerEffect heeft, voor een optimale voorbereiding op een opleidingsprogramma, een nieuw meetinstrument ontwikkeld; de Sales Skills Scan. Deze scan geeft u in korte tijd een duidelijk beeld over de kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen van uw (commerciële) medewerkers, verkopers en/of accountmanagers. Dankzij onze PION®-methode zijn wij in staat om een goed objectief beeld te verkrijgen t.a.v. de actuele status van de commerciële kennis en vaardigheden.

Onze ervaring leert dat veel verkopers op verschillende gebieden snel meer rendement uit hun directe verkoopactiviteiten kunnen halen. Wij richten ons primair op die onderdelen die hieraan de hoogste bijdrage leveren. Resultaat is dat wij u gericht kunnen adviseren hoe uw verkopers in korte tijd meer kunnen verkopen.

Dit advies kan bestaan uit een opleidingsadvies of uit praktische tips t.a.v. de aansturing, begeleiding en ondersteuning van de verkopers in de eigen organisatie.

De PION®-methode van LeerEffectpion

De visie achter deze methode

De positie en functie van een verkoper binnen de organisatie is vergelijkbaar met die van de pion in het schaakspel. Net als de pion in het schaakspel staat de verkoper vooraan in het verkoopspel. De verkoper is, net als de pion bij het schaken, de eerste die vooruit gaat en het contact met de klanten opzoekt. De verkoper is, net als de pion, een kwetsbaar onderdeel van het spel. Hij acteert veelal alleen, moet veel zaken als eerste overwinnen en ontmoet als eerste weerstand en tegenspel van de klanten. Als de verkoper over de juiste vaardigheden beschikt en het spel goed speelt kan, net als de pion, zijn positie en rol in het spel enorm groeien. Hij speelt dan een sleutelrol in het behalen van successen, nl; het winnen van het spel met nieuwe orders.

Hoe werkt het?

De methode meet het actuele vaardigheidsniveau van de 4 kerntaken van de verkoper binnen de competentie ‘verkopen’ of ‘commerciële vaardigheid’:

P:      Prospecteren van potentiële klanten

I:       Inventariseren en ontwikkelen van klantbehoeften

O:      Offreren en presenteren van de oplossing en de prijs

N:      Nieuwe omzet genereren door het afsluiten van orders

Met behulp van speciaal ontwikkelde korte interactieve oefeningen wordt binnen iedere kerntaak het niveau van de resultaatbepalende vaardigheden en gedragsaspecten gemeten. Op basis van ons deskundig beoordelings- en inschattingsvermogen verkrijgt u een objectief beeld van de actuele kwaliteiten, valkuilen en verbeterpunten van iedere afzonderlijke medewerker, accountmanager en/of verkoper.

De hele scan duurt per persoon maximaal 1 uur. Op basis van een door ons zelf ontwikkelde scorecard worden de commerciële vaardigheden en gedragingen binnen de 4 kerntaken gescoord. Hieruit ontstaat een totaal overzicht van het huidige niveau. Een nulmeting.

Het resultaat

Na afloop ontvangen de deelnemers direct al praktische feedback en tips. Daarnaast ontvangt u kort na de scan een duidelijke rapportage met de resultaten van de scan.grafiek pion

Bovendien wordt deze rapportage aangevuld met een helder en praktisch advies hoe en binnen welke kerntaken vaardigheden verder kunnen worden verbeterd en ontwikkeld.

Neem voor de mogelijkheden, vragen of meer informatie contact met ons op via:

 • 0294-25 73 32
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Nieuw: Sales Skills Scan

  LeerEffect heeft, voor een optimale voorbereiding op een opleidingsprogramma, een nieuw meetinstrument ontwikkeld; de Sales Skills Scan.

  Continue Reading
 • .

  Nieuwe training! De SMART-dealcloser

   smart dealcloser

  Wilt u verkopers die slimmer en beter meer deals kunnen afsluiten?
  Dankzij onze nieuwe SMART-dealclosing methode leren uw verkopers in 1 dag sneller & slimmer betere deals te sluiten.

  Continue Reading