Contact Us

onderhandelenvoorverkopers3

Specialisme in onderhandelen

De samenwerking tussen LeerEffect en PeopleXL heeft in de afgelopen jaren een uniek specialisme opgeleverd, nl; Commercieel onderhandelen. Hiervoor hebben we inmiddels 3 unieke trainingsprogramma’s ontwikkeld op verschillende vaardigheidsniveau’s.

Kompas1. Hoe krijg ik meer controle en grip tijdens offertebesprekingen met klanten?

Een praktische training voor verkopers om de bespreking van de offerte met de klant meer te controleren en te sturen naar de toegevoegde waarde i.p.v. naar de prijs. Hiermee voorkomt de verkoper dat het gesprek in een vraag en antwoord spelletje verzand of dat het wedstrijdje bezwaren weerleggen wordt, waardoor de controle ver te zoeken is en de klant feitelijk de uitkomst in zijn voordeel bepaalt.

Checkmate2. Hoe scoor ik meer en betere orders bij ‘lastige’ en slimme klanten?

Een training vol eye-openers doordat we ieder bezwaar of onderhandeltruc van de slimme klant om leren draaien naar een positief koopsignaal voor de verkoper. Resultaat is dat de verkoper tegennatuurlijk leert denken en van iedere NIET-argument van een de klant een WEL-kans op de order weet te maken. Dit voorkomt frustratie en angst om de order te verliezen en het bespaart veel negatieve energie en tijd doordat men leert de kansen te zien, te benutten en tegenwerpingen te omzeilen.

Kaarten3. Hoe overleef ik de professionele inkooptactieken van een ervaren inkoper?

Een training vanuit het oogpunt van de inkoper. De verkoper leert hoe een professionele inkoper offertebesprekingen en mogelijke onderhandelingen voorbereidt en aanpakt. Bovendien krijgt de verkoper inzicht in de munitiekist van de inkoper die vol zit met inkooptactieken en trucs. Al deze tactieken hebben maar één doel; de verkoper het zicht op de order laten kwijt raken en hem maximaal te beïnvloeden zodat hij kortingsbereid wordt. Tijdens deze training van het hogeschool onderhandelen leert de verkoper de 15 onderhandeltactieken van een inkoper te herkennen, te doorzien en leert ze op een effectieve wijze te pareren.

Wilt u meer weten over onze bijzondere onderhandeltrainingen kijk dan snel verder op de door speciaal ingerichte thema website www.onderhandelenvoorverkopers.nl