'EffectQuotes' voor meer teamgeest

Korte beschrijving van de inhoud

Het doel van dit boekje is jou als manager te helpen om samen met je team tot betere prestaties te komen.

Natuurlijk zijn er inmiddels boeken vol geschreven met uiterst zinnige theorieën over teams, communicatie, motivatie en samenwerking. Het probleem daarbij is vaak dat dergelijke verhandelingen voor de gemiddelde werknemer niet echt toegankelijk zijn. Laat staan dat men ze leest en er lering uit trekt.

.

De meeste mensen houden van kort, krachtig, helder en eenvoudig. En dat is ook de werkelijkheid van iedere

dag. Er is niet altijd tijd om eens rustig na te denken over een theorie en hoe die dan vervolgens het best in de praktijk toegepast kan worden. Vaak is iedereen druk met het oplossen van problemen en heeft zijn handen al vol aan alledaagse dingen op het werk.

..

En in deze werkelijkheid krijgt een teamleider ook nog eens de opdracht de omzet en de winst weer eens te verhogen of de kwaliteit van producten of diensten nog verder te verbeteren. Ga er maar eens aan staan.

Eén ding is echter duidelijk; het team (de medewerkers) het moet doen. Van hen wordt verwacht, omwille van de bedrijfsdoelstellingen, alsmaar meer en beter werk leveren.

.

.

De boodschap in 1 minuut

Alle verbeteringen beginnen met herkenning en erkenning, anders zal niemand het nut inzien om iets te verbeteren. De vraag die ons dan ook bezig hield was; ?Hoe kan een teamleider er nu voor zorgen dat mensen gaan na denken en inzien dat zaken anders kunnen??. En dan nog wel zo dat men daarna ook werkelijk in actie komt.

De kans dat het gaat lukken met wereldverbeterend verhaal en een flitsende PowerPoint presentatie, hoe goed ook bedoeld, is uiterst gering. Daarvan heeft men er al teveel van gezien en gehoord. En het is vaak beter mensen 1 minuut te confronteren met iets wat grappig, uniek en verrassend is, dan hen 30 minuten te vervelen met iets doodgewoons dat zo weer vergeten wordt.

Men is wellicht dan enigszins verbaasd, maar er wordt dan wel nagedacht. En dat is nou juist ons doel.

.

.

Maar hoe dan?

De eerste stap is dat een teamleider zich verplaatst in zijn mensen en hen op de juiste toon aanspreekt. Die toon is doorgaans kort en krachtig. Het liefst in 1 zin de hele boodschap verpakken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En als je dan wel eens zo?n pakkende zin ergens hoort, denk je; ?Hé die moet ik onthouden?. Maar ja, de praktijk van alledag is daarbij niet echt helpend.

.

En daarvoor is nu dit boekje. Een reeks van krachtige boodschappen die je niet meer zelf hoeft te onthouden, maar die je zo kunt raadplegen als je dat wenselijk acht. 
Ze geven vorm aan jouw eerste verrassende minuut op weg naar verbetering.

 

Klik hier om te downloaden