Games & Events

Games

Entertraining Games : een verrassend vervolg of begin van een trainingsprogramma

Wat is EnterTraining?

Zoals het woord al verklaart is EnterT®aining de combinatie van training + entertainment. Leren door beleven en doen

 • Training  =                 Nieuwe kennis en/of vaardigheden leren toepassen in de praktijk
 • Entertainment =         De praktijk (context) in de vorm van een spel, wedstrijd of  competitie

De games van LeerEffect bestaan altijd uit een verrassende mix van spel- of competitievormen (entertainment) en didactische leervormen (training). Tijdens een game worden deelnemers uitgedaagd om geleerde vaardigheden uit een eerdere training in de praktijk toe te passen. Dit kan in de eigen bedrijfsomgeving, maar dat kan ook in een totaal andere situatie, die als metafoor geldt van de eigen werkpraktijk.

De kracht van een game is dat het belang en het inzicht in vaardigheden veel transparanter wordt. Het wedstrijd- of spelelement verhoogt de motivatie van de deelnemers.

Het resultaat

U ziet het leereffect van een training als een soort film terug op de werkvloer omdat medewerkers live de geleerde vaardigheden tijdens de game dienen toe te passen. Een betere leerschool en borging van het leereffect bestaat er niet.

Games van LeerEffect

Inmiddels hebben wij voor vele klanten op maat games ontwikkeld. Hieronder enkele voorbeelden van onze creativiteit. Bij iedere game kunt een korte toelichting bekijken die u een indruk geeft van de opzet en uitvoering van de game

Events

Wilt u het nog grootser aanpakken, dat kan ook. Want LeerEffect helpt u ook met de opzet en uitvoering van grootschalige events met een boodschap. Een perfecte manier om kick-off van trainingen, veranderingen of belangrijke thema’s binnen organisatie onder de aandacht te brengen.

Vaak blijven de effecten van een kick-off of bedrijfsevenement helaas maar een korte tijd bestaan. Met de eventformules van LeerEffect stellen wij u in staat uw medewerkers meer mee te geven dan alleen een gezellige dag.

Een event van LeerEffect heeft altijd 2 bijzondere eigenschappen:

 1. het format is er altijd op gericht om zowel de sociale als de functionele interactie tussen uw medewerkers te stimuleren
 2. het format kent altijd een duidelijke functionele doelstelling of thema dat door uzelf wordt bepaald.

Het resultaat is dat u met LeerEffect Events de toegevoegde waarde van uw evenement voor de organisatie en de medewerker aanzienlijk vergroot. Kortom, u biedt uw medewerkers iets unieks aan, waardoor het gevoel van waardering nog verder wordt vergroot. Voor meer informatie en mogelijkheden van de LeerEffect Events kijk snel verder op onze website.

Voorbeelden van Events van LeerEffect

 • Nieuw: Sales Skills Scan

  LeerEffect heeft, voor een optimale voorbereiding op een opleidingsprogramma, een nieuw meetinstrument ontwikkeld; de Sales Skills Scan.

  Continue Reading
 • .

  Nieuwe training! De SMART-dealcloser

   smart dealcloser

  Wilt u verkopers die slimmer en beter meer deals kunnen afsluiten?
  Dankzij onze nieuwe SMART-dealclosing methode leren uw verkopers in 1 dag sneller & slimmer betere deals te sluiten.

  Continue Reading